Taekwondo Aarts Sport Lisse
Een sport voor iedereen!

 

Nieuws


Terug naar overzicht

26-04-2015

Taekwondo-stage met Anna Kim en grootmeester Cho Woon Sup

Zondag 26 april is door Deborah, Yvonne en Wilma deelgenomen aan een leerzame taekwondo-stage. Deze werd georganiseerd door Taekwondo Center Purmerend. Op het programma stonden een drietal les onderdelen die verzorgd werden door Grootmeester Cho Woon Sup (9e dan), Anna Kim (5e dan) en Dang Dinh Ky Tu (8e dan).

Grootmeester Cho Woon Sup
Door Grootmeester Cho Woon Sup werd een uitgebreide warming-up doorgenomen met de nodige rek- en strekoefeningen. Tussendoor vertelde de Grootmeester over de essentie en spirit van het Taekwondo en de beleving ervan. Grootmeester Cho Woon Sup, komt oorspronkelijk uit Korea. Hij heeft het taekwondo in Denemarken, maar vooral in Noorwegen op de kaart gezet. Grootmeester Cho houdt de link met de oorsprong van taekwondo in stand en traint onder andere nog taekyon technieken. De stage was dan ook een unieke gelegenheid om in Nederland met deze Koreaanse grootmeester te trainen. Zie ook: http://www.ttu.no/grand-master-cho.139625.en.html

Anna Kim
Anna Kim nam het onderdeel ilbo taeryon voor haar rekening en liet na afloop van dit onderdeel een prachtige stijloefening zien die wel tien minuten duurde. Balans, kracht en snelheid kwamen hierin tot uiting met de nadruk op techniek, lenigheid en een uiterste concentratie. Anna Kim, komt eveneens uit Korea en is een toptalent. Drie maal won zij de Hanmadang, het meest gevarieerde nationale taekwondo toernooi in Korea. Zij maakte deel uit van het vermaarde Kukkiwon demonstratie team en vijf jaar doceerde zij taekwondo op de Chosun Universiteit. Met haar lenigheid en krachtige uitstraling is zij niet alleen een voorbeeld voor vrouwen en meisjes in taekwondo, maar ook voor menig man en jongen.

Dang Dihn Ky Tu
Dang Dihn Ky Tu sloot af met een serie oefeningen die gebaseerd waren op bewegingen uit de stijlfiguren. Dit deed hij met zijn gebruikelijke humor, waarmee hij velen weet te inspireren. Dang Dihn Ky Tu heeft in het taekwondo eveneens een grote staat van dienst. Zo was hij meerdere malen stijlkampioen op nationaal, Europees en wereldniveau. Als bondscoach, Olympisch coach en supervisor bij het WK was hij eveneens actief.

De taekwondo-stage bood veel inspiratie en was weer veel te snel voorbij. Met dank aan organisator Taekwondo Center Purmerend.

 Taekwondo stage 26-04-2015.JPG


Terug naar overzicht