Taekwondo Aarts Sport Lisse
Een sport voor iedereen!

Regels & Etiquette

Iedereen die taekwondo beoefent bij Aarts Sport Lisse dient zich aan de volgende regels en etiquette te houden.

1.   Een respectvolle en correcte houding ten opzichte van je medesporters staat voorop.

2.   Onsportief en kwetsend gedrag wordt niet getolereerd. Dit past niet bij de ingetogenheid, discipline en filosofie van het taekwondo.

3.   Taekwondo mag niet buiten de sportzaal worden gebruikt, alleen als je wordt aangevallen mag je jezelf verdedigen. Uiteraard binnen proporties.

4.   Tot de zwarte band (1e dan) draag je een wit taekwondopak met een witte kraag. Op de achterzijde mag in letters of tekens taekwondo staan in zwarte opdruk. Een zwarte kraag is alleen voorbehouden aan danhouders.

5.   Het taekwondopak wordt met een band bijeen gehouden. Het is toegestaan een (bij voorkeur) wit T-shirt of hemd onder het pak te dragen.

7.   Hygiëne is belangrijk dus geknipte nagels, schone handen en voeten  en altijd een schoon taekwondopak.

8.   Uit oogpunt van veiligheid is het dragen van sieraden tijdens de les niet toegestaan. Piercings, oorbellen of ringen mogen eventueel ook worden afgeplakt.

9.   Eten en drinken in de dojo is niet toegestaan (dus ook geen kauwgum).

10.   Sporttassen en andere obstakels die niets met de teakwondoles te maken hebben zijn niet toegestaan in de dojo. Deze kunnen worden opgeborgen in de daartoe bestemde kluisjes.

11. Mobiele telefoons zijn tijdens de les alleen in uitzonderlijke situaties toegestaan.

12. Beheersing over je lichaam krijg je alleen door geconcentreerd en regelmatig te oefenen. Het regelmatig bijwonen van de lessen draagt hieraan bij.

13. Een goede geestelijke houding binnen de taekwondosport staat voor beleefdheid, geduld, bescheidenheid, zelfbeheersing, eergevoel en doorzettingsvermogen.

14. Elke les wordt begonnen en beëindigd met ceremonieel groeten.