Taekwondo Aarts Sport Lisse
Een sport voor iedereen!

Over ons

Aarts Sport Lisse is een van de oudste sportscholen in de regio Duin- en Bollenstreek en staat bekend om zijn brede aanbod budosporten, conditiesporten, cardiosporten en fitness. Eind 1966 werd Aarts Sport Lisse opgericht door Jan Aarts, aanvankelijk alleen voor judo en conditietraining. In de loop van de jaren is het sportaanbod uitgegroeid tot een alles omvattend totaalpakket, waarvan ook het taekwondo deel uitmaakt. Thans is Ruud Aarts de sportschoolhouder. Evenals Jan Aarts draagt hij de budosporten een warm hart toe.

De eerste taekwondolessen werden bij Aarts Sport Lisse begin zeventiger jaren verzorgd door Hur Heung Taek (9e dan), die aanvankelijk door Louis Pardoel (9e dan) naar Nederland was gehaald. Jan Aarts heeft het taekwondo daardoor indertijd nog uit de eerste hand geleerd. Later hebben Jan Aarts (1e dan), Aad van Ruiten (3e dan) en Jos Kortekaas (3e dan) achtereenvolgens de taekwondolessen voor hun rekening genomen. Momenteel worden de lessen verzorgd door Wilma van Velzen (1e dan). Kort na de oprichting van Taekwondo Bond Nederland (TBN) in 1979 was Aarts Sport Lisse een van de eerste clubleden zich hierbij aansloot.

Aarts Sport Lisse is aangesloten bij Taekwondo Bond Nederland (TBN), onder aansluitnummer TV112034. TBN is erkend door de European Taekwondo Union (ETU), World Taekwondo Federation (WTF), NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).